Destiny in 60 fps

Dat Destiny één van de grotere IP’s van dit moment is is geen geheim, vooral als je kijkt naar off- en online game magazines, Reddit-activiteit, Twitch en Youtube. Niet gek, want het is nou eenmaal gewoon een hele goede game, die met elke DLC steeds weer net ietsje beter wordt. Met name dankzij The Taken King kan er ook eindelijk gesproken worden over een goede mix van gameplay en story-telling.

Echter, ondanks al deze verbeteringen blijft er 1 groot nadeel bestaan: de game is 30fps. De reden hiervoor is onder andere te lezen in een artikel van VentureBeat, maar is er in het kort om de ervaring op elk platform (PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One) hetzelfde te houden.

A lot has to do with performance. We’re cross-platform, so we had to be very delicate with all four consoles, making sure they have the same experience, that it looks as good as it possibly can on all these consoles.

Prima gedachte, maar niet heel fijn voor de bezitters van Current-Gen consoles. First-person shooters in 60fps voelen gewoon nét iets soepeler en intuïtiever.

Gelukkig zijn er mensen die de gameplay wel naar 60 fps hebben weten te krijgen met behulp van Motion Interpolation. Heel technisch allemaal, maar vooral vet als je het resultaat bekijkt. Hieronder staan 2 video’s van de Youtuber Esoterickk, waarin hij door twee epische Destiny Raids loopt in 1080p en met 60fps.

Veel plezier, en niet vergeten op 1080/60fps te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *