Destiny in 60 fps

Dat Destiny één van de grotere IP’s van dit moment is is geen geheim, vooral als je kijkt naar off- en online game magazines, Reddit-activiteit, Twitch en Youtube. Niet gek, want het is nou eenmaal gewoon een hele goede game, die met elke DLC steeds weer net ietsje beter wordt. Met name dankzij The Taken King kan er ook eindelijk gesproken worden over een goede mix van gameplay en story-telling.

Echter, ondanks al deze verbeteringen blijft er 1 groot nadeel bestaan: de game is 30fps. De reden hiervoor is onder andere te lezen in een artikel van VentureBeat, maar is er in het kort om de ervaring op elk platform (PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One) hetzelfde te houden.

A lot has to do with performance. We’re cross-platform, so we had to be very delicate with all four consoles, making sure they have the same experience, that it looks as good as it possibly can on all these consoles.

Prima gedachte, maar niet heel fijn voor de bezitters van Current-Gen consoles. First-person shooters in 60fps voelen gewoon nét iets soepeler en intuïtiever.

Gelukkig zijn er mensen die de gameplay wel naar 60 fps hebben weten te krijgen met behulp van Motion Interpolation. Heel technisch allemaal, maar vooral vet als je het resultaat bekijkt. Hieronder staan 2 video’s van de Youtuber Esoterickk, waarin hij door twee epische Destiny Raids loopt in 1080p en met 60fps.

Veel plezier, en niet vergeten op 1080/60fps te zetten.

Funko + Titanfall

Soms kom je van die dingen tegen die echt een perfecte combinatie vormen. In dit geval is dit de combinatie van Funko’s POP en Titanfall 2. Eind vorig jaar kwam de FPS-game uit op veel platformen, en gooide overal hoge ogen vanwege de strakke en snelle gameplay, vette artwork en de awesome mecha’s die elke Pilot kan oproepen. Op het moment van schrijven raakt de game bijna de 9 aan op Metacritic, wat echt wel heel nice is. Funko speelt hier op een goede manier op in, namelijk door zelf ook een serie van poppen te lanceren. Hieronder het resultaat:

 

Enige jammere is dat de laatste pop met de robot Atlas (!) enkel te verkrijgen is in het Amerikaanse GameStop. Laat de grote zoektocht maar beginnen!

Overwatch gespeeld door 25 miljoen gamers

Dat Blizzard goed is in het maken van games weten de meeste doorgewinterde gamers inmiddels wel. Zo hebben ze IP’s als Diablo, World of Warcraft, Heartstone en Starcraft op hun naam staan; elk met vele miljoenen actieve spelers.

Vandaag werd bekend gemaakt dat hun jongste telg, Overwatch (een zogenaamde Hero-shooter), zich ook niet hoeft te schamen: het spel wordt inmiddels gespeeld door zo’n 25 miljoen mensen wereldwijd, waarbij alle platforms gecombineerd zijn (PS4, PC en Xbox One). Dit is echt een enorm aantal, als je beseft dat het spel in Mei 2016 is gelanceerd. Alhoewel ik de game te weinig speel, heb ik er toch al aardig wat uurtjes in zitten en ik vind het zelf ook echt een topper. De heroes zijn uitgebreid en afwisselend, de gameplay-mechanics zijn soepel en gebalanceerd en de stijl is vingerlikkend tof. Terecht dan ook dat IGN het Game of the Year 2016 heeft genoemd.

Voor de mensen die het nog niet gespeeld hebben: op dit moment is er een event bezig genaamd “Year of the Rooster“. Liefhebbers van Capture de Flag kunnen los gaan in het nieuwe ‘Capture the Rooster’, en (uiteraard) zijn er weer vele bijbehorende cosmetische items en skins. Meer informatie hierover vind je in onderstaande video.